SLOVENIJA

Menadžerski skandal trese Olimpiju

Zrinjski je zaradio 100 hiljada eura, a menadžerske agencije 105 hiljada eura. Arhiv

Avaz.ba

22.4.2020

Fudbalski klub Olimpija iz Ljubljane posljednjih nekoliko dana je top tema svih medija u regionu. "Zmajčeke" će na ljeto napustiti predsjednik Milan Mandarić, a još uvijek nije poznat njegov nasljednik... Međutim, danas je Olimpiju potresla nova afera. Naime, dnevni list “TeamSN” donio je informaciju kako je Olimpija pored novca koji je davala za transfere igrača, potrošila još i 3,5 miliona eura koliko je uplaćeno menadžerima i agencijama koje su posredovale u transferu igrača. 

“Glavni junak” ove priče je bh. fudbaler Rijad Kobiljar, koji je iz Zrinjskog u Olimpiju prešao u februaru 2018. godine. Kobiljar je za Olimpiju odigrao svega nekoliko minuta, Zrinjski je zaradio 100 hiljada eura, a menadžerske agencije 105 hiljada eura. Dakle jasno je da su u ovom transferu zaradili više menadžeri nego klub iz kojeg je Kobiljar stigao u Ljubljanu.

Tvrtka za nekretnine "PA-NOVA" dobila je 50.000 eura, "PAAM Index" Ptuju 30.500 eura, a "Rispect Sports Agency"25.000 eura.

Kobiljar se, inače, u Olimpiji zadržao 12 mjeseci, ali na terenu je proveo svega nekoliko minuta. Nakon toga prešao je u Rudar iz Velenja, a danas je član njemačkog trećeligaša Irdingen 05. U BiH igrao je za Sarajevo, Travnik, Olimpik, Zrinjski i GOŠK iz Gabele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.