JUVENTUS

Miralem Pjanić drži ključ prijelaznog roka

Bh. reprezentativac na izlaznim vratima

Pjanić: Kako će se razvijati stvari. Arhiv

Piše: Avaz.ba

25.4.2020

Kako pišu italijanski mediji, Miralem Pjanić je na izlaznim vratima Juventusa. Juventus ga drži kao kartu u razmjeni za Maura Ikardija (Icardi). Uz novac i Pjanića, italijanski prvak želio bi da završiti posao oko Argentinca, koji je opsesija kluba.

Trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) traži svog vezistu Žorginja (Jorginho), kojeg je odveo u Čelzi iz Napolija, Juventus je saznao cijenu, 50 miliona eura čini se kao suma koju mogu platiti. Iz Čelzija žele i lijevog beka Emersona Palmijerija, koji bi zamijenio Aleksa Sandra (Alex), i njega je Sari trenirao među "Plavcima".

Klub namjerava i da se oslobodi Daglasa Košte (Douglas Costa), a mogli bi još neki igrači biti dio trampe za Ikardija sa PSG-om.

Ali, svi se slažu, ključ drži Pjanić. Njegovim odlaskom praktično bi počela velika transformacija tima, s Dibalom kao liderom u sredini (Dybala). Ronaldo će, kako pišu danas italijanski mediji, ostati do 2022. Kijelini (Chielini) i Bufon (Buffon) ponovo su produžili ugovore, ostat će još stubovi svlačionice.

Osim toga, Juventus bi htio i Pola Pogbu (Poul), ali ne namjeravaju platiti 80 miliona eura, koliko traži Junajted.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.