AFERE

Brazilci otkrili pravi razlog Ronaldinjovog odlaska u Paragvaj zbog kojeg je završio u zatvoru

Prije nekoliko dana Ronaldinjo se po prvi put oglasio nakon što je izašao iz zatvora

Ronaldinjo: Čeka suđenje. Arhiv

Avaz.ba

30.4.2020

Ronaldinjo (Ronaldinho) i njegov brat Roberto uhapšeni su prije skoro dva mjeseca nakon što su s lažnim pasošima ušli u Paragvaj. 

Već na aerodromu osiguranje je shvatilo da Ronaldinjo i njegov brat imaju lažne pasoše, ali odlučili su ih pustiti da idu u hotel, te da ne prave prevelik skandal njihovim hapšenjem na aerodromu. 

Oni su proveli nekoliko sedmica u zatvoru u Asunsionu, a potom su platili kauciju u iznosu od 1,3 miliona eura, pa sada u kućnom pritvoru čekaju suđenje.

Prije nekoliko dana Ronaldinjo se po prvi put oglasio nakon što je izašao iz zatvora, te je ponovo poručio da nije znao da su pasoši bili nevažeći i da je u ovu zemlju došao da promoviše novu knjigu "Genij života", te da učestvuje u jednom humanitarnom događaju.

Međutim, brazilski "Journal de Brasilia" objavio je danas da je legendarni igrač otputovao u Paragvaj u organizaciji Winpoker, te da je trebao biti dio kockarskog turnira.

Poznato je da je Ronaldinho ranije u svom domu organizovao ilegalne kockarske turnire, te se vjeruje da je bio to pravi razlog njegovog odlaska u Paragvaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.