STRUČNJACI

Murinjo otkrio da je samo jednom zaplakao nakon poraza

Te sezone Real je bio najbolja ekipa u Španiji i također u Evropi

Murinjo: Historija je tu jasna i nemam što komentirati. Arhiv

Avaz.ba

2.5.2020

U intervjuu za španjolsku "Marcu" Hoze Murinjo (Jose Mourinho) otkrio je dosad nepoznat detalj iz svoje bogate trenerske karijere. Naime, slavni Portugalac tvrdi da je jednom zaplakao nakon poraza, a bilo je to sezone 2011/12. Tada je njegov Real Madrid nadmašio Barcelonu pod Gvardiolom (Guardiola) i osvojio naslov u La Ligi, ali je izgubio od Bajerna u Ligi prvaka. Real je tada u Primeri trijumfirao s rekordnih 100 bodova i 121 postignutim golom. Ali taj je poraz u Ligi prvaka Murinju jako teško pao, toliko da je zaplakao.

Te sezone Real je bio najbolja ekipa u Španiji i također u Evropi. Iz tog je razloga bilo jako teško prihvatiti eliminaciju od Bajerna u Ligi prvaka, rekao je Murinjo, te dodao:

- Tada sam jedini put u karijeri zaplakao nakon poraza. Sjećam se da smo Karanka i ja bili ispred moje kuće, sjedili smo u autu i suze su tekle. Bilo je to jako teško jer tada smo bili najbolji u Evropi.

Bayern je tada s 3:1, nakon jedanaesteraca, preko Reala izborio finale u kojem je kasnije izgubio od Čelzija, također na penale (4:3).  Upitan je Mourinjo i za komentar onih koji ga etiketiraju kao defenzivnog trenera, usprkos činjenici da je njegov Real tada oborio rekord po broju postignutih golova u španskom prvenstvu. 

- Historija je tu jasna i nemam što komentirati. Historijske knjige sve pokazuju. Tokom svoje trenerske karijere uspio sam se popraviti, napredovati i postati netko u svijetu nogometa, rekao je Murinjo.

Dobar znak

Mislim da bi bilo dobro da odigramo devet preostalih kola, dobro za nogomet i Premier ligu. Bio bi to dobar znak. Mislim da se nogomet nikada ne može igrati iza zatvorenih vrata jer će tamo biti kamere i putem televizije će milioni gledati utakmicu. Tako da, iako će se igrati pred praznim tribinama, utakmice će vidjeti mnogi, rekao je Portugalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.