ZENICA

Čelik nema novca za turskog trenera Umita Ozata i strane igrače

Pokušat ćemo dogovoriti sporazumni raskid saradnje, kaže Damir Bradarac

Bradarac: Izabrati ljude koji će voditi klub. Fena

Avaz.ba

3.5.2020

Sada već bivši predsjednik Čelika, turski investitor Ajdin Olgun (Aydin) poslao je i pismeni tekst ostavke na sve funkcije u zeničkom nogometnom premijerligašu.

Time su se stekli uvjeti za organiziranje sjednice Skupštine NK Čelik, potvrdio je za Fenu vršilac dužnosti predsjednika zeničkog kluba Damir Bradarac.

Olgun se, podsjetimo, prije desetak dana videoporukom preko društvene mreže Instagram oprostio od Čelika i Zenice, ali je Bradarac tražio da mu i zvanično pošalje tekst svoje ostavke.

- Već smo započeli pripreme za organizaciju sjednice Skupštine, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo klupsko rukovodstvo, ali nam problem predstavlja vanredna situacija zbog pandemije koronavirusa.

Nadam se da ćemo, čim se steknu uvjeti, organizirati sjednicu i izabrati ljude koji će voditi klub - ističe Bradarac.


Ozat: Vratio se u domovinu. Arhiv

Klub trenutno nema direktora ni generalnog sekretara, a Bradarac najavljuje da će u klub vratiti generalnog sekretara Ismara Huskića, koji je još ranije podnio ostavku.

- Huskić je obećao da će doći i pomoći nam da premostimo ovu situaciju. Cilj nam je da što prije nađemo i direktora - kaže Bradarac.

Što se tiče turskog trenera Umita Ozata, koji se zbog pandemije te prekida takmičenja i trenažnog procesa vratio u svoju domovinu, Bradarac najavljuje da će se s njim pokušati dogovoriti sporazumni raskid saradnje.

- Jasno je da mi u ovim okolnostima nismo u mogućnosti držati stranog trenera, a moje je opredjeljenje da to treba biti domaći, zenički trener.

Vidjet ćemo ko je i od stranih igrača voljan da se sporazumno raziđemo, jer novca za njihove ugovore, također, neće biti - ističe Bradarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.