ENGLESKA

Na pomolu veliki skandal: Saudijci imaju veze s piratima, a žele kupiti klub

Princ negira povezanost

Engleska: Hoće li doći do kupovine. Arhiv

Piše: Avaz.ba

12.5.2020

Britanski "Guardian" javlja kako su Premijer ligi Engleske dostavljeni dokumenti koja govore u prilog činjenici da je ilegalna platforma - "BeoutQ", nelegalno prenosila Premijer ligu, Vimbldon i Šest nacija (ragbi) na teritoriji Saudijske Arabije.

- Ovo možda i ne bi smetalo Englezima da spomenuti emiter nije povezan sa vladom Saudijske Arabije, objavio je "Telegraph".

Kako se zna da je Njukastl preko Javnog investicionog fonda želi kupiti princ Mohamed Bin Salman, ali nove informacije svakako predstavljaju problem. Dokumenti koji su stigli odlažu kupovinu, mada princ negira da je povezan sa "BeoutQ". 

Sa ilegalnim striming servisima i emiterima čak i UEFA i španska Primera ne mogu da izađu na kraj, a jasno je da su zabranjeni i u Velikoj Britaniji.  Šteta od krađe striminga, odnosno prijenosa, u slučaju velikih liga mjeri se milionima eura. 

Inače, Saudijci su u transakciji vrednoj 300 miliona funti namjeravali preuzeti 80 posto akcija Njukastla, dok bi Amandi Stejvli pripalo deset odsto, a braći Rjuben takođe deset.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.