DRUŠTVENE MREŽE

Ronaldo godišnje zaradi 45 miliona eura od Instagrama

Mesi, naime, zarađuje skoro upola manje od Ronalda - 27 miliona eura, penzionisani Bekam je održao svoj status i ima prihod od 10,3 miliona eura, a Nejmar 7,2 miliona eura

Ronaldo je prvi muškarac koji je prije tri godine probio brojku od 100 miliona pratilaca na Instagramu. Arhiv

Avaz.ba

9.6.2020

Portugalski as Kristijano Ronaldo (Cristiano) najviše zarađuje od društvenih mreža, piše Transfermarkt. Juventusov superstar, koji je unovčio svaki aspekt svoje pojave na terenu i van njega, zaradio je oko 45 miliona eura za godinu samo od Instagrama.

To je više novca nego što zarađuje u Torinu, gdje mu je godišnja plaća 31 milion eura. Na listi sportista koji najviše zarađuju od ove društvenih mreža nalaze se i Lionel Mesi (Messi), Dejvid Bekam (David Beckham), Nejmar (Neymar), Zlatan Ibrahimović, Ronaldinjo (Ronaldinho), Robert Levandovski (Lewandowski).

Mesi, naime, zarađuje skoro upola manje od Ronalda - 27 miliona eura, penzionisani Bekam je održao svoj status i ima prihod od 10,3 miliona eura, a Nejmar 7,2 miliona eura.

Ibrahimović od društvenih mreža inkasira 6,7 miliona eura, Ronaldinjo 4,8 miliona eura, a Levandovski 3,8 miliona eura. 

Podsjetimo, Portugalac je prvi muškarac koji je prije tri godine probio brojku od 100 miliona pratilaca na Instagramu. Prije njega su to učinile Selena Gomez, Arijana Grande (Ariana), Tejlor Svift (Taylor Swift) i Bijonse (Beyonce Knowles). 

Ronaldo trenutno ima 223 miliona pratilaca i najviše zarađuje od sponzorstava sa Najkijem, Siks pedom i proizvođačem parfema CR7.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.