HRVATSKA

Najbolja plivačica BiH pozvana na izbor za Miss sporta

U startu sam sam to odbila zbog priprema za Olimpijske igre, ali kad su one odgođene, otvorilo mi se više vremena za izvansportske aktivnosti, rekla je Amina Kajtaz

Odlučila sam prihvatiti poziv jer ne mislim da se radi o nečem lošem. Arhiv

Avaz.ba

10.6.2020

Iako će posljednjeg dana godine napuniti tek 24, iza Amine Kajtaz je već sad vrlo ozbiljna plivačka karijera koju je počela u Mostaru te nastavila graditi u Dubrovniku i Zagrebu koji je posljednje tri godine dom kćerki Seada Kajtaza, legendarnog desnog krila mostarskog Veleža.

- Vrlo rano sam, već sa 17 otišla iz Mostara u kojem sam imala samo 12,5-metarski bazen. Borut Petrič me pozvao u Jug i dolaskom u Dubrovnik sam se odlučila potpuno posvetiti plivanju, profesionalno se baviti sportom. Nakon tri godine rada s Borutom, zajedno smo zaključili da treba krenuti dalje, rekla je Amina Kajtaz za "Sportske novisti".

Uz hrvatsku maratonku Mateu Parlov Koštro, Amina će biti jedna od dvije olimpijke koje će učestvovati u izboru za Mis sporta Hrvatske.

- Nisam se prijavila za Miss sporta, već su me pozvali... U startu sam sam to odbila zbog priprema za Olimpijske igre, ali kad su one odgođene, otvorilo mi se više vremena za izvansportske aktivnosti. Odlučila sam prihvatiti poziv jer ne mislim da se radi o nečem lošem, upoznat ću cure koje se bave sportom kao i ja, možda sklopiti neka nova prijateljstva. Uostalom, u Zagrebu sam tek tri godine, tu sam još nova pa je i ovo dobar način za upoznavanje novih ljudi, dodaje naša plivačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.