EKSKLUZIVNO

Miralem Pjanić za "Avaz": Moje je da igram i najbolje što mogu predstavljam BiH

Nikoga ne smijemo potcijeniti, pa tako ni Napoli, ali mi se nadamo osvajanju trofeja

Pjanić: Pauza je bila duga, iz svima poznatih razloga, ali svi smo zdravi i spremni, i naravno željni utakmica. Arhiv

Piše: Goran Šumar / Avaz.ba

17.6.2020

Juventus našeg Miralema Pjanića večeras (21 sat) će na rimskom „Olimpiku“ odigrati finalnu utakmicu Kupa Italije protiv Napolija.


Povratak navijača

Tim povodom razgovarali smo sa, ako ne najboljim, onda sigurno jednim od naših najboljih fudbalera svih vremena, popularnim Miretom koji danas u glavnom gradu Italije ima priliku osvojiti svoj sedmi trofej sa „Starom damom“ iz Torina.

Jeste li Vi i ekipa spremni za finale Kupa Italije, nakon (pre)duge pauze? 

- Pauza je bila duga, iz svima poznatih razloga, ali svi smo zdravi i spremni, i naravno željni utakmica, rekao je naš as u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“.

Juventus je favorit u finalu, ali je Napoli i protiv Intera pokazao da je opasan protivnik.

- Nikoga ne smijemo potcijeniti, pa tako ni ekipu Napolija, ali mi se nadamo osvajanju trofeja.

Nema sumnje da se nakon tri mjeseca pauze i treninga u ograničenim uvjetima teško vratiti u takmičarski ritam. Kako Vi gledate na to?

- Pa kao što sam već rekao, iz svima nama poznatih razloga je bila pauza. Mi radimo, treniramo i dajemo sve od sebe da se vratimo u što bolju formu.


Pjanić večeras osvaja još jedan trofej?. Arhiv

Kako ste Vi vidjeli ili osjetili utakmice u specifičnim uvjetima, bez publike i uz stroge mjere zbog pandemije koronavirusa?

- Naravno da je puno teže igrati bez publike, to se ne može porediti kad imamo pune stadione. Fudbal se igra zbog publike... Ali, nadam se da će se i navijači u skorije vrijeme vratiti na tribine.


Novi trofeji

Uskoro se nastavlja i Serija A. Lacio Vam opasno prijeti na tebeli. 

- Lacio ove sezone igra dobro, i tu je blizu nas, ali mi se ne osvrćemo na druge. Mi igramo svoju igru i nadamo se podizanju trofeja.

Nedavno ste dobili nagradu Večernjakov pečat... Koliko Vam znače nagrade iz domovine, koje ipak - s obzirom na to kako predstavljate BiH u svijetu, rijetko stižu? A naprimjer, u Italiji ste redovno u timu sezone...


- Naravno da mi nagrade itekako znače, pogotovo kad stižu iz moje Bosne i Hercegovine. Drago mi je kad se prepozna trud i uspjeh. Ja sam Bosanac, a puno češće su te nagrade dolazile iz drugih zemalja, ali moje je da igram i da najbolje što mogu predstavljam svoju Bosnu, za kraj je rekao Pjanić, koji nije želio razgovarati o drugim aktuelnim temama.

6


trofeja osvojio je Pjanić s Juventusom - tri titule prvaka Italije, dva Kupa Italije te jedan Superkup

13

trofeja osvojio je Juventus u nacionalnom Kupu, a Napoli pet 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.