MAĐARSKA

Eldar Ćivić za "Avaz": Idemo na Euro, titulu smo proslavili sa navijačima

Nakon utakmice protiv Honveda proslavili smo titulu s navijačima, koji su nas dočekali ispred našeg stadiona

Ćivić: Titulu smo proslavili sa navijačima. Fredi

Piše: G. Š. / Avaz.ba

20.6.2020

Ferencvaroš našeg Eldara Ćivića osigurao je drugi uzastopni naslov prvaka Mađarske, nakon što je u 30. kolu na gostovanju pobijedio Honved sa 2:0. “Fradi”, kako je nadimak ovog popularnog budimpeštanskog kluba, tri kola prije kraja sezone imaju nedostižnih 11 bodova više od MOL Fehervara našeg Armina Hodžića.


Proslava titule

- Nije bilo lako, kao što se to možda na prvi pogled čini po bodovnoj razlici. Fehervar nam je bio jaki protivnik, rekao je Ćivić u razgovoru za „Dnevni avaz“ 

Za Ferencvaroš to je rekordni, 31. naslov prvaka Mađarske, a posljednji put su dvije titule u nizu osvojili 1995. i 1996. godine.

- Nakon utakmice protiv Honveda proslavili smo titulu s navijačima, koji su nas dočekali ispred našeg stadiona. Nije to bilo ništa pretjerano, jer već u subotu igramo gradski derbi protiv Ujpešta. To je ovdje najveći derbi. Nažalost, tribine ovaj put neće biti pune zbog poznatih razloga... Mislim da je odobren dolazak samo za 3.000 ili 4.000 navijača, a inače bi bilo 20.000. Najvažnije je da tribine nisu prazne, ali opet, to nije to, ističe Ćivić i naglašava da se protiv Upješta uvijek napuni stadion.

Neizbježna tema je novi kalendar reprezentativnih utakmica, po kojem će „Zmajevi“ u samo tri mjeseca odigrati sedam ili osam utakmica.

- Vjerujem da će ih biti osam, optimista je Ćivić, koji potom dodaje:

- Šta je, tu je. Najbitnije je da ostvarimo cilj i odemo na Euro, a poslije će biti vremena za odmor. Također, mislim da je većina naših igrača navikla na taj režim srijeda – subota.

Pod ugovorom

Na pitanja kakvi su Vam planovi ovoga ljeta, odgovara: 

- Imam još dvije godine ugovora, s godinom opcije. Zasad sam još tu, pa ćemo vidjeti šta će se dešavati, tajnovit je Ćivić.

2

titule prvaka osvojio je do sada dvadesetčetverogodišnji Ćivić, po jednu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.