KRUNSKI SVJEDOK

Konaković pomogao Mahmutoviću da naplati pola miliona KM

Pred Sudom svjedočio u korist bivšeg generalnog sekretara

Konaković i Mahmutović iz ranijih vremena. Arhiv

Piše: N. D. / Avaz.ba

24.6.2020

Harun Mahmutović, nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, objelodanio je da je dobio presudu prema kojoj mu je KS BiH dužan isplatiti više do pola miliona KM.

Prvi čovjek

Prvostepena presuda Općinskog suda u Sarajevu kaže da je Mahmutović imao važeći ugovor po kojem mu pripada 20 posto od svakog sklopljenog sponzorskog ili donatorskog ugovora, što su iz KS BiH negirali.  

Iz obrazloženja presude je jasno da su iz Saveza negirali postojanje ugovora sa potpisom tadašnjeg prvog čovjeka Nihada Imamovića, ali Mahmutović je očigledno imao krunskog svjedoka.

- Pored činjenice da je sporen potpis Nihada Imamovića, tuženi je tvrdio da nikada nije ugovoreno da se tužitelju isplaćuje 20 posto svih donatorskih i sponzorskih ugovora prema članu 5. oba Ugovora o radu. Međutim, svjedok Elmedin Konaković je potvrdio da je bio upoznat sa činjenicom da je tužitelj imao takvu kluzulu u svom ugovoru, kaže se između ostalog u obrazloženju presude.



Faksimil dijela presude. Printscreen

Bez dileme

Potom je, da bi stvar bila potpuno jasna Konaković govorio i o spornom Imamovićevom potpisu. Konaković ni tu nije imao dileme.  

– Svjedok (Konaković op. a) je naveo da misli da je Nihad Imamović potpisao ugovore o radu sa tužiteljem, jer je on u to vrijeme bio ovlašten za takve radnje, piše u presudi.

Po svemu sudeći, ukoliko ovakva presuda postane pravosnažna, radi se o iskazu koji će ugasiti Košarkaški savez BiH, obzirom da se već niz godina bore sa besparicom i dugovanjima koje su naslijedili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.