ŠPANIJA

Španski mediji: Barcelona će do kraja sedmice zvanično potvrditi Pjanićev transfer

Naš as je još u martu dogovorio svoje uslove prelaska u Barcelonu (godišnja plaća osam milione eura), a problem je predstavljala nemogućnost klubova da se dogovore oko cjelokupnog aranžmana

Pjanić. Arhiv

Avaz.ba

25.6.2020

Španjolski mediji, a posebno katalonski koji su bliski Barceloni, danas tvrde da je postignut definitivan dogovor oko transfera veznjaka Juventusa Miralema Pjanića na Nou kamp. Navodno, transfer će biti potvrđen iz klubova do kraja ove sedmice. 

Naš as je još u martu dogovorio svoje uslove prelaska u Barcelonu (godišnja plaća osam milione eura), a problem je predstavljala nemogućnost klubova da se dogovore oko cjelokupnog aranžmana. Prema posljednjim informacijama, Juventus i Barcelona će razmijeniti Pjanića i Arthura Mela (Arthur), s tim što će Stara dama iz Torina doplatiti između 15 i 20 miliona eura. 

Pjanić je u Juventusu odigrao 170 utakmica i postigao 22 gola, uz 36 asistencija, te osvojio je tri titule prvaka Italije, dva kupa i jedan superkup Italije.

U Juventus je došao četiri godine za 32 miliona eura. Njegova današnja, procijenjena tržišna vrijednost za pomenutu razmjenu je 60 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.