ENGLESKA

Čelzi savladao Mančester siti, Liverpul je novi prvak

Klub s Enfilda slavi nakon 30 godina

Navijači Liverpula: Titulu prvaka Engleske čekali tri decenije. Arhiv

N. D. / Avaz.ba

25.6.2020

Liverpul je nakon 30 godina prvak Engleske. Nakon što su Redsi slavili jučer, čekali su duel Čelzi - Mančester siti koji im je mogao donijeti trofej. Desila se potrebna pobjeda Čelzija (2:1) i tim Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) došao je do toliko željenog trofeja. To je 19. titula prvaka Engleske za ovaj klub.

Liverpul sedam kola prije kraja Premijer lige Engleske ima čak 23 boda prednosti ispred Mančester sitija i u ostatku sezone ostaje mu da ganja mnoge rekorde tamošnjeg fudbala.


Inače, sinoć je Arsenal je slavio kod Sautemptona na gostovanju (0:2), a posljednjih pola sata za klub iz Londona igrao je i naš Sead Kolašinac.

Zanimljivo je da će se Mančester siti i Liverpul susresti već u sljedećem kolu Premijer lige, tačno za sedam dana na Etihadu. Prije toga Siti će ovoga vikenda igrati četvrtfinale FA kupa protiv Njukasla.


Što se tiče borbe za mjesta koja vode u Ligu prvaka, iza vodećeg dvojca nalazi se Lester s 55 bodova, slijedi Čelzi s 54 te Mančester junajted i Vulverhempton sa po 49 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.