NOVA PRAVILA

Poznati detalji Covid protokola za Premijer ligu BiH

Nova pravila kojih će se timovi morati pridržavati kada budu dolazili na utakmice

Nova pravila kojih će se timovi morati pridržavati kada budu dolazili na utakmice. Arhiv

Avaz Sport

20.7.2020

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa timovi će morati biti na maksimalnom oprezu pa su u tom cilju donesena neka nova pravila kojih će se timovi morati pridržavati kada budu dolazili na utakmice Premijer lige BiH.

Pravilnik je sljedeći:

- Kod putovanja i dolaska ekipa na stadion, potrebno je primjenjivati opšte higijenske mjere (nošenje masko za lice, dezinfekcija, itd). Kod rasporeda sjedenja u autobusu svaka osoba sjedi sama (1 osoba na 2 sjedišta).

- Ukoliko je moguće, ekipe i ostala službena lica dolaze na stadion direktno, najkasnije 90 minuta prije početka utakmice.

- Potrebno je izbjegavati dolazak dan ranije.

- Ukoliko ekipa ipak dolazi dan ranije, potrebno je sa osobljem odabranog hotela ranije utvrditi sve higijenske propisane mjere u cilju zaštite zdravlja igrača i ostalih zaposlenika.

- Sektor za sport će na preporuku kluba u svakom mjestu odigravanja utakmica prethono odrediti samo jedan hotel koji je moguć za smještaj ekipa, te sa istim dogovoriti primjenu obavezujućih higijenskih i ostalih preventivnih aktivnost (svi igrači u jednokrevetnim sobama, odvojene sale za ručavanje, pridržavanje ostalih preporuka).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.