ENGLESKA

Arteta: Džaka je dobar primjer ostalim

Izazov sa Granitom bio je uvjeriti ga da i dalje ima mjesta ovdje za njega, da imam mnogo povjerenja u njega i da u ovom sportu stvari mogu brzo da se preokrenu

Džaka: Postoji put nazad. Arhiv

Avaz Sport

21.7.2020

Menadžer Arsenala Mikel Arteta izjavio je da put švicarskog fudbalera albanskih korena Granita Džake (Xhaka) ove sezone može biti primjer za svakog drugog igrača.  Početkom novembra, dva mjeseca prije dolaska Španca na mjesto menadžera kluba iz Londona, Švicarac je bio na izlaznim vratima (navijači su mu zviždali poslije izmjena, oduzeta mu je kapitenska traka...) 

- Izazov sa Granitom bio je uvjeriti ga da i dalje ima mjesta ovdje za njega, da imam mnogo povjerenja u njega i da u ovom sportu stvari mogu brzo da se preokrenu. Prije svega, trebalo je i on da vjeruje da može, to je i pokazao, podržali smo ga. Drago mi je i da su ga navijači ponovo pozitivno prihvatili i da cijene sve što je uradio. Svi izvlačimo pouke iz teških situacija. On je dobar primjer za svakog fudbalera koji je u teškoj poziciji, da postoji put nazad, rekao je Arteta i dodao da to važi i za Mesuta Ezila (Ozila) i Matea Genduzija (Matteo Guendouzi), koji su kod njega u drugom planu.

Inače, Arsenal večeras (21.15 sati) gostuje kod Aston Vile. Prema kladionici Mozzart, gosti su favoriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.