FK SARAJEVO

Marinović: Imamo dosta problema u sredini, pogotovo u organizaciji igre

Ne znamo koliko može trenutno Handžić, zato smo ga danas probali nekih 35-40 minuta

Marinović ( u sredini): Drugo poluvrijeme je bilo dosta bolje. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

25.7.2020

Trener Sarajeva Vinko Marinović nije zadovoljan igrom novog-starog prvaka BiH u prvom poluvremenu generalne probe protiv GOŠK-a (2:1).

- Drugo poluvrijeme je bilo dosta bolje, ali ne mogu biti zadovoljan prvim dijelom. Imali smo dosta problema i u fazi napada i u fazi odbrane, pravili smo dosta grešaka. No, u nastavku smo uspjeli to okrenuti. Tome su doprinijele i izmjene kojima smo dobili ono što nam je potrebno, rekao je Marinović. 

Igrač odluke bio je Haris Handžić, koji se nakon povrede uspješno vratio na teren. 

- Ne znamo koliko može trenutno, zato smo ga danas probali nekih 35-40 minuta. Vidjet ćemo da li ćemo ga odmah koristiti u Krupi. Očekujem i da će se Sušić vratiti naredne sedmice, najavljuje Marinović, te dodaje:

Imamo dosta problema u sredini, pogotovo u organizaciji igre. Problem je i suspenzija Amara Rahmanovića koji neće moći igrati u Krupi, ali prilagođavat ćemo se onome što imamo. 


Fanimo može da rješeva situacije jedan na jedan

Matija Fanimo (Matthias Fanimo) je jučer pojačao bordo tim.

Želimo se pojačati jer nas čeka dosta utakmica, pogotovo kada budemo igrali u Evropi. Fanimo može da rješeva situacije jedan na jedan – u pokretu, a može i da asistira. Nadam se da će biti veliko pojačanje, rekao je Marinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.