DERBI 1. KOLA

Željezničar na Grbavici dočekuje Velež: Dan istine nakon pet mjeseci

Očekujemo tešku utakmicu, kaže Osim. Postavit ćemo se kao da idemo na pobjedu, najavljuje Dudić

Sa nedavne prijateljske utakmice. Arhiva

Piše: N. Demirović / Avaz.ba

1.8.2020

Premijer liga BiH premijerne utakmice nove sezone ima danas, a svakako je derbi kola ogled dva popularna bh. kluba Željezničara i Veleža. I jedni i drugi u sezonu ulaze s velikim ambicijama, a jasno je da na startu žele dobar rezultat. Pet mjeseci se nije igralo i svakako je ovo za oba tima svojevrsni dan istine.

Bez navijača

Željo će na svojoj Grbavici igrati bez poznate podrške navijača, ali je trijumf ono što je zacrtano. 

- Definitivno smo se zaželjeli utakmica, posebno takmičarskih jer je prošlo makar pet mjeseci, a to je ono zbog čega igramo i bavimo se, a ne prijateljske utakmice. Svjesni smo težine utakmice, protiv neugodnog rivala koji nam ne leži u posljednje vrijeme. Također, prva je utakmica i niko ne zna šta može očekivati. Nismo u idealnom stanju, kada su povrede u pitanju. Ne znamo još u kakvom ćemo sastavu igrati, u posljednjih sedam dana tri ili četiri igrača koji neće igrati i nekoliko koji su roviti. Zbog svega toga, očekujemo tešku utakmicu”, rekao je Amar Osim prvi strateg Željezničara.

Veliki respekt

Sa druge strane Velež ima svoja očekivanja i po najavama iz Mostara među igračima vlada odlična je atmosfera. 

- Konačno, čekamo pet mjeseci, da odigramo takmičarsku utakmicu. Hvala Bogu, došlo je vrijeme i za to. Ekipa je spremna, iako smo imali sitne probleme zbog manjih povreda, ali se nadam da će svi biti spremni za sutra. Očekujem dobru utakmicu, i Željo je u dobroj formi. Postavit ćemo se kao da idemo na pobjedu i tako ćemo igrati. Respektujemo Željezničar, to je uvijek Željezničar i treba im veliki respekt, bez obzira na povrede koje imaju, kako čujem. Ipak, idemo odlučno da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Feđa Dudić, prvi strateg Mostaraca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.