MILAN

Boban: Drago mi je zbog Piolija, bilo bi dobro kada bi zadržali i Ibrahimovića

Nije mi žao i sve bih ponovno učinio, inače se ne bih mogao pogledati u zrcalo

Boban: Sretan sam što su se mnoge odluke koje smo donijeli, a koje su bile osporavane, u konačnici pokazale tačnima. Arhiv

Avaz Sport

7.8.2020

Jedan od najboljih nogometaša Milana u historiji Zvonimir Boban još se jednom osvrnuo na svoju posljednju epizodu na San Siru. Boban je u razgovoru za italijanske medije otkrio kako je sretan što je klub stao iza trenera Stefana Piolija te kako bi također bilo dobro kada bi uspjeli zadržati Zlatana Ibrahimovića.

- Stefano je sjajna osoba i dobar trener. Razgovarali smo nakon što je potpisao novi ugovor i bilo mi je jako drago zbog njega. Do sada je odradio dobar posao. On je bio naš prvi izbor i u vrijeme kada se klub mučio, ali drago mi je da su svi napredovali pod njegovim vodstvom - rekao je Zvone u razgovoru za "Gazzettu".

Sada je sigurno da Ralf Ragnik (Ragnick) neće na San Siro, što bi moglo značiti da će Paolo Maldini zadržati svoju direktorsku ulogu. 

- On mora ostati, a za to postoji hiljadu razloga. Pokazao je da se dobro snalazi kao direktor. Možda nismo dugo surađivali, ali takav je život. Uživao sam gledati Milan u ovom drugom dijelu sezone, a kao navijač se nadam da će se klub vratiti tamo gdje i pripada, a to je među pobjednike, naglasio je Boban. 

Bivša Vatrena 'desetka' kaže kako mu nije žao niti jednog poteza i da bi sve učinio na isti način.

- Nije mi žao i sve bih ponovno učinio, inače se ne bih mogao pogledati u zrcalo. Osobno sam sretan što su se mnoge odluke koje smo donijeli, a koje su bile osporavane u konačnici pokazale tačnima. Sada svi mogu vidjeti da sve naše odluke nisu bile uzalud i da klub ima dobru podlogu za budućnost, zaključio je Boban, koji je dobio otkaz prije pet mjeseci, nakon što je javno prozvao izvršnog dirketora Milana Ivana Gazidisa što je ušao u pregovore s trenerom Rangnikom, bez da je kontaktirao njega ili direktora Maldinija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.