PRED ODLAZAK NA OLIMPIJADU

Šokantna ispovijest NBA zvijezde: Zahvaljujući gumenom penisu prevario na doping testu

Problem je bio u tome što je pušio travu svakodnevno tog ljeta

Lamar Odom. UPI

Avaz Sport

13.8.2020

Nekadašnja NBA zvijezda, Lamar Odom, 2004. godine na Olimpijske igre u Atinu otišao je varajući na doping testu, otkrio je košarkaš u svojoj autobiografiji "From darkness to light", prenosi magazin "People". 


On je prije 16 godina doživio ostvarenje sna. Pozvan je u američku reprezentaciju, ali se odmah suočio s velikim problemom - rečeno mu je da mora proći testiranje na nedozvoljene supstance, i to dva-tri dana po dobijenom pozivu.


- Počeo sam paničiti. Problem je bio što sam pušio travu svakodnevno tog ljeta - priznao je Odom u svojoj autobiografiji.

Odom je rješenje potražio na Googleu, a ta potraga ga je dovela do vještačkog polnog organa, koji je on opisao kao "ogromni, gumeni, crni penis", koji mu je stigao na kućnu adresu i bio baš odgovarajući.

Zvaničnik za testiranje sportista došao je u Odomovu kuću da sprovede doping kontrolu. NBA šampion je bio spreman: jednog trenera, koji nije unosio u svoje tijelo nedozvoljene supstance, zamolio je prethodno da urinira u specijalne rezervore koji su se nalazili u gumenim testisima.

Lamar Odom. Jamie Squire

- Dao mi je to gumeno čudo, napustio je toalet, a ja sam navukao tu gumu na sebe i sakrio je ispod pantalona. Čovjek iz NBA lige, zadužen za ova testiranja, sa oko pola metra, možda malo više, iza mene je posmatrao šta se dešava. Ja sam otkopčao šlic, umjesto svog izvadio onaj lažni penis i... morao sam da ga protrljam da bi tečnost počela izlaziti - priznao je Odom.

On je i dalje bio u strahu da njegov plan neće uspjeti, čak i kada je predao bočicu sa urinom, ali se nedugo zatim nasmješio. Laknulo mu je kada je osoba zadužena za testiranje, nakon inicijalne provjere temperature uzorka (kojom se utvrđuje da on nije ranije i na nekom drugom mjestu pripremljen), rekla "Dobrodošao u američku reprezentaciju!".

Njegova radost nije baš dugo trajala, jer je i pored saigrača kao što su Lebron Džejms (LeBron James), Tim Dankan (Duncan), Stefon Marberi (Stephon Marbury) i Karmelo Entoni (Carmelo Anthony), na tim Olimpijskim igrama osvojio samo bronzu. Amerikanci su u polufinalu izgubili (89:81) od Argentine, koja je u finalu deklasirala Italiju sa 84:69.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.