ITALIJA

Roma ponovo odlučila prodati Džeku: Počeli pregovori

Džeko. Arhiv

Piše: Avaz Sport

14.8.2020

Kapiten Rome i naše reprezentacije Edin Džeko (34) ovog ljeta bi, prema posljednjim informacijama iz Italije, ipak mogao napraviti još jedan veliki transfer. Navodno, Roma je odlučila da proda Dijamanta, a prvi u čekaonici su Juventus i milanski Inter. 

Italijanski mediji su ranije objavili da su oba kluba ostvarili kontakt sa Rimljanima, a ove sedmice je obavljen i prvi krug pregovora između Rome i Juventusa. 

Novi vlasnik i struka Rome sigurno neće tako lako pustiti svog kapitena i miljenika navijača. Rimljani prethodno prvo žele dogovoriti dolazak adekvatne zamjene za našeg asa, a nju vide u Poljaku Arkadijušu  Miliku (Arkadiuzs) iz Napolija. Međutim, upitno je i to da li će Napoli prodati Milika dok za njega ne nađu adekvatnu zamjenu, s obzirom da je njegovu cijenu 40 miliona eura... Roma za Džeku traži 15 miliona eura.

Ipak, treba imati u vidu i to da je klub iz Rima i prošle i pretprošle godine dogovorio transfer Dijamanta u Čelsi i Inter, ali naš as je na kraju odlučio ostati u Rimu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.