PREMIJER LIGA BIH

Osim: Čitavu utakmicu smo se patili, čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi

Čestitao je gostima na zasluženoj pobjedi, bez traženja bilo kakvog izgovora

Amar Osim. Arhiv

Piše: Avaz.ba

21.8.2020

Fudbaleri Željezničara večeras su doživjeli prvi poraz u dosadašnjem dijelu Premijer lige BiH. Plave je na Grbavici u okviru 5. kola nadmudrila ekipa Mladosti i odnijela sva tri boda (0:1).

Nakon utakmice na press konferenciji govorio je trener Željezničara Amar Osim.

- Igrali smo protiv ekipe koja se držala nekakvog plana igre koji je vjerovatno jedini moguć u trenutnim okolnostima. Igrali su prilično pametno, prilično organizovano, gdje se ni u jednom trenutku nisu rasuli. Nisu izgubili formaciju i grupisanost, a onda im je gol pomogao da se još više toga pridržavaju - rekao je Osim i prokomentarisao igru Nedima Hadžića koji je postigao jedini gol na utakmici:

- Gol koji je pao kao posljedica indivudalnog kvaliteta jednog igrača, kojeg mi čitavu utakmicu nismo mogli pod kontrolu staviti. Dečko nam je "ukrao" 15 minuta igre, što je izvukao lopti i sačuvao, što smo dobili dva žuta kartona na njemu - naglasio je.

Čestitao je gostima na zasluženoj pobjedi, bez traženja bilo kakvog izgovora.

- Ne preostaje mi ništa nego da čestitam ekipi Mladosti na pobjedi koja je zaslužena. Nije im pomogao niti sudija ni okolnosti. Ljudi su se trudili 90 i nešto minuta, držali se plana, dali malo sretan ali lijep gol i samo mogu čestitati - rekao je Osim.

- Neke stvari nismo dobro riješili. Nismo mi sad trebali šopiti ovoga malog u petoj minuti, pa ga iznijeti s terena. Čitavu utakmicu smo se patili s jednim igračem. Nismo imali rješenje. Kada bismo sutra igrali, vjerovatno bismo se drugačije ponašali. Možda bismo ga, ružno pričam, šopili u petoj minuti. Našli bismo neki način da ga riješimo - ponovo se osvrnuo na Hadžića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.