ŠPANIJA

Ronaldo: Naravno da je Mesi uzrujan i razočaran

Teško da će Mesi napustiti Barcelonu, pogotovo u ovom trenutku kada je velika financijska kriza pogodila svijet i Evropu

Ronaldo. Arhiv

Avaz Sport

23.8.2020

Iza nogometaša Barcelone sezona je za zaborav. Nakon što su titulu prvaka Španije predali u ruke Real Madridu nakon povratka nogometnih aktivnosti na stadione, katalonska ekipa doživjela je pravi debakl u četvrtfinalu Lige prvaka u kojem je Bajern slavio s uvjerljivih 8:2. Katastrofalna sezona u kojoj "Blaugrana" nije osvojila nijedan trofej rezultirala je nemirima unutar klupskog vodstva, ali i nezadovoljstvom igrača koji ovog ljeta žele napustiti Kamp Nou. Četverostruki evropski prvak zahvalio se treneru Kikiju Setjenu (Quiqueu Setienu) na suradnji, a Erik Abidal (Eric) podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora.

Nekoliko dana nakon jednog od najtežih poraza u historiji kluba, španski mediji su objavili da Lionel Mesi (Messi) želi napustiti Barcelonu nakon 15 godina u dresu prve ekipe. Iako se šesterostruki osvajač Zlatne lopte nije našao na "crnoj listi" klupske uprave koja je na prodaju stavila većinu prvotimaca, Argetinac je obavijestio novog trenera Ronalda Kumana (Koeman) kako svoju budućnost vidi dalje od španskog prvoligaša.

Mesijev ugovor na Kamp Nou traje do juna sljedeće godine, a interes su za 33-godišnjaka pokazali Mančester siti, Inter te PSG.


Ipak, nekadašnji brazilski napadač i vlasnik španjolskog prvoligaša Valjadolida Ronaldo, vjeruje kako ovakav transfer neće biti moguće realizirati tokom ovog ljeta zbog posljedica korona-krize, prenose SN.

- Teško da će Mesi napustiti Barcelonu, pogotovo u ovom trenutku kada je velika financijska kriza pogodila svijet i Evropu. Mesi je okosnica ekipe i da sam na mjestu klupskog čelništva učinio bih sve da takav igrač ostane u Barceloni. Mesi je sjajan igrač koji ima intenzivan odnos s klubom, mislim da nikada neće prestati voljeti ovu ekipi. Naravno da je trenutno uzrujan i razočaran, pogotovo nakon teškog poraza u Ligi prvaka, izjavio je 43-godišnjak koji je u dresu Barcelone odigrao jednu sezonu nakon čega je prešao u italijanski Inter.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.