BELGIJA

Sint Trojden na japanski pogon

U prva tri kola šampionata Belgije prvak Briž je dva puta poražen, Anderleht posrće, Gent je katastrofalan, zasad bez bodova

Sint Trojden u posljednjoj utakmici trećeg kola na svom terenu danas (20.30) dočekuje Ostende. Arhiv

Avaz Sport

24.8.2020

Čudan početak belgijske Župiler lige. U prva tri kola šampionata Belgije prvak Briž je dva puta poražen, Anderleht posrće, Gent je katastrofalan, zasad bez bodova. Standard i Genk su solidni, Antverpen je tek u trećem kolu pobijedio, dok su jedine dvije ekipa sa maksimalnim učinkom Šarloroa i iznenađujući lider Beršot.


Sint Trojden u posljednjoj utakmici trećeg kola na svom terenu danas (20.30) dočekuje Ostende, koji nema ni bod u prva dva kola. Domaćin je napremijeri pobijedio Gent sa 2:1, ali je prošle nedjelje poražen u Briselu od Anderlehta sa 3:1.

Prethodnih godina veliki broj japanskih fudbalera igrao je u ovom belgijskom klubu. Tako je i ove sezone. Klub je napustio Vataru Endo koji se vratio u Štutgart. Proteklu sezone je proveo na pozajmici u Sint Trojdenu. Stigao je Keito Nakamura iz Gamba Osake. Osim njega u klubu su još četvrorica Japanaca, starosediooci Ko Matsubara, Tatsuja Ito, Juma Suzuki i golman Danijel Šmit. Za Sint Trojden neće igrati Ibrahim Sori Šankon, internacionalac iz Gvineje. On je protekle nedjelje u Briselu protiv Anderlehta dobio crveni karton.


Ostende je poražen u prva dva kola od trenutno dvije najbolje ekipe u Belgiji, Beršota i Šarlroe. Za goste neće igrati povređeni Nijemci Nik Bacner i Frederik Jakel, kao i Breht Kapon.

Kada igraju ova dva tima ne dolazi veliki broj golova. Na šest posljednjih utakmica Sint Trojdena i Ostende dolazio je tip 0-2. Prošle sezone oba tima su slavila na svojim terenima, identičnim rezultatom – 1:0. Šest mečeva u nizu Sint Trojden je dobio kod kuće Ostende u Župiler ligi, a posljednja tri puta je bilo 1:0.


Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Sint Trojden je 2.10, a Ostendea 3.50. Ostale kvote pogledajte ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.