FK SARAJEVO

Marinović: U Bijeljinu idemo po bodove

Bordo tim pred put u Bijeljinu. FK Sarajevo

Piše: G. Š./Sport Avaz

30.8.2020

Prvak BiH s Koševa jutros je iz svog butmirskog Trening kampa otputovao u Etno selo Stanišići, gdje će boraviti do sutrašnjeg susreta 6. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Radnika u Bijeljini.


- Evropska utakmica nas je potrošila fizički i psihološki, ali moramo se vratiti i odigrati što kvalitetnije protiv Radnika koji je jako dobra ekipa, rekao je šef stručnog štaba bordo tima Vinko Marinović te dodao:


- Igraju zatvoreno i tvrdo i neće biti nimalo lako. Nama su bodovi neophodni i idemo na pobjedu u ovom meč.

U Stanišiće su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Džafić, Kovačević, Hebibović, D. Hodžić, Bešić, Miličević, Dupovac, Pidro, Salčin, Đokanović, F. Hodžić, Mustedanagić, Sušić, Pejović, Kruz, Fanimo, Jukić, Tatar, Ahmetović, Handžić.

Utakmicu protiv Radnika propustit će Besim Šerbečić zbog povrede, kao i Amar Rahmanović i Mirko Oremuš koji će odsustvovati radi akumulirana tri žuta kartona. Također, u kadru nije ni Krstea Velkoskog, koji se sutra treba javiti na okupljanju reprezentacije Sjeverne Makedonije.


Utakmica 6. kola PLBiH protiv Radnika igra se u ponedjeljak sa početkom u 18 sati na Gradskom stadionu Bijeljina, a utakmicu će prenositi Arena Sport 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.