INSPIRACIJA NAJKU

Hrvati predstavili nove dresove koje će nositi na Euru

Domaća i rezervna garnitura

Novi dresovi Hrvatske. HNS

A. V. / Sport Avaz

1.9.2020

Hrvatski nogometni savez (HNS) predstavio je nove domaće i gostujuće dresove, koje će "Vatreni" nositi u predstojećem ciklusu, koji uključuje Evropsko prvenstvo idućeg ljeta.

U novoj kolekciji, na tradicionalnom prvom dresu su veliki i upečatljivi hrvatski kvadrati. Tradicionalni crveno-bijeli dres ponovno ima kvadrate i na rukavu dresa. Logotipi HNS-a i tehničkog partnera Najka krase prednji dio dresa, uz broj koji se nalazi u središnjem dijelu, dok se plava linija spušta uz bočni dio torza.

Unutar dresa otisnute su riječi "Hrvatska" i "Vatreni" kao simbol ponosa, a potpuni izgled zaokružuju bijeli šorc i crvene čarape.

- Hrvatska je uvijek silna inspiracija Najku zbog snage njenog identiteta - izjavio je Skot Manson (Scott Munson), dopredsjednik nogometnog odjela Najka. 

- Novi prvi dres je vjeran hrvatskoj nogometnoj baštini, dok je rezervni dres još jedna odlična interpretacija hrvatskog dizajna za igrače i navijače.

Svjetski doprvaci dobivaju svježi izgled na rezervnom tamnom dresu koji ima apstraktne crne i sive kvadrate koji se protežu cijelim dresom te se pojavljuju i na čarapama. Grb Saveza, crvena linija i drugi crveni detalji daju tom dresu poseban izgled.

- Sviđaju mi se novi dresovi, mislim da će nam odlično odgovarati - izjavio je kapitan Luka Modrić.

- Prvi dres je klasični dizajn u modernoj izvedbi - to su upečatljivi kvadrati kakvih se sjećam iz vremena dok sam kao dječak gledao reprezentaciju. Rezervni dres je nov, drugačiji i uzbudljiv, nešto što do sada nismo imali.

Novi dresovi dostupni su na stranici nike.com od 1. septembra, a cijela kolekcija dostupna je od 4. septembra u svim prodavaonicama Najka odnosno njegovih partnera, istaknuto je iz HNS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.