REPREZENTACIJA BIH

Čustović: Fizička sprema je pod upitnikom

Pomoćni trener reprezentacije BiH govorio o utakmici s Italijom

Adnan Čustović. SCREENSHOT

A. V. / Sport Avaz

2.9.2020

Pomoćni trener u reprezentaciji BiH, Adnan Čustović, tvrdi kako je stručni štab našeg državnog tima uradio dubinsku analizu Italije, s kojom igramo u okviru Lige nacija 4. septembra. 

- Uradili smo dubinsku analizu Italije. Jedini problem je što je selektor Manćini (Mancini) pozvao 37 igrača i vrlo teško je izabrati 11 koji će početi. Znamo da su renovirali ekipu poslije rezultata koje su imali u posljednjim godinama. Znamo da je izgradnja od golmana, imaju posjed lopte. Verati (Verratti) neće biti tu, ali ima još igrača. Zadnjih 13 utakmica, mislim da su 12 pobijedili i jednu odigrali nerješeno. Primili su četiri pogotka, dali 37. Doduše, nisu imali neke protivnike, ali znamo da će biti teška utakmica, rekao je Čustović, te dodao: 

- Teško je napraviti šanse Italiji. Sve utakmice koje smo gledali napravili su im 2-3 šanse. Jedina ekipa koja im je napravila 6-7 šansi smo bili mi. To je bila mislim jedna od naših najboljih utakmica u zadnje vrijeme, u Milanu protiv Italije. Nadam se da ćemo ponoviti takvu utakmicu, sa šansama i sa velikim intezitetom igre i sa velikom željom. Ove utakmice su bitne da se pokažemo u dobrom svjetlu pred oktobarske utakmice koje su nama bitnije. Ne bih bio 100% fokusiran na rezultat. Želim da se pokažemo u dobrom svjetlu, da pokažemo da smo organizovana ekipa koja može odigrati protiv takvih ekipa kakve su Italije, Poljska, Nizozemska. Drugi je problem što smo svi u fizičkoj spremi koja nije dobra kako kod nas, tako i kod Italije. Pod upitnikom je fizička sprema kako nas, tako i protivnika i možemo očekivati tešku utakmicu za sve igrače na terenu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.