LIGA NACIJA

Vedin Musić za "Avaz": Pokazali smo da možemo ugroziti svakoga

Bivši reprezentativac BiH najavio utakmicu s Poljskom

Vedin Musić. FUDBALSKI SAVEZ BIH

Piše: A. Vatreš / Avaz.ba

7.9.2020

Na krilima sjajnog rezultata u Firenci protiv Italije (1:1), fudbalska reprezentacija BiH večeras će u Zenici ugostiti selekciju Poljske i pokušati doći do prve pobjede u Ligi nacija. 

Bivš reprezentativac naše zemlje, Vedin Musić, za "Avaz" je prokomentarisao minuli meč i iznio očekivanja od večerašnjeg.

- S obzirom na sve okolnosti, da se dugo nije igralo, da je došao novi selektor i da se igrala ta prva utakmica bez publike i svega, mislim da trebamo biti zadovoljni. Odigrali smo kolektivno jako dobro, nismo dozvolili Italijanima toliko prostora, da nam naprave više šansi i postignu još neki gol. Držali smo sve u našim rukama, dobro smo to odrađivali, pogotovo u igri prema naprijed. Imali smo te dvije prilike, od kojih smo jednu pretvorili u gol, tako da mislim da je na kraju rezultat čak bio i realan. Mogli smo dobiti, ali i izgubiti. Sve u svemu, mislim da trebamo biti zadovoljni s ovim što su momci pokazali i da je to jedan pozitivan rezultat koji bi nam mogao dati moral za ovu utakmicu koja nas čeka večeras – rekao je Musić, a potom se konkretno dotakao večerašnjeg meča, koji se igra na Bilinom Polju od 20:45 sati.

- Sigurno je da će večerašnja utakmica biti malo drugačija nego ova protiv Italije. Poljska je jedna dobra, kvalitetna reprezentacija koja se i plasirala na Evropsko prvenstvo. Mislim da ćemo večeras tražiti pobjedu. Igrat ćemo malo otvorenije, s obzirom da igramo kući. Nemamo šta da izgubimo. U prethodnoj utakmici smo pokazali da možemo ugroziti bilo koga, tako da ćemo večeras nadam se ostvariti prvu pobjedu s novim stručnim šabom - dodao je Musić.

47-godišnji Musić je za reprezentaciju BiH nastupao u periodu o d 1995. do 2007. godine i sakupio je 45 nastupa.

Trenutno obavlja posao trenera u stručnom štabu juniorske reprezentacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.