LIGA NACIJA

Dalić: Bili smo agresivniji i kompaktniji, više smo trčali, ali frustrira olako primanje pogodaka

Dalić: Razočaran sam rezultatom, nismo zaslužili da ovako izgubimo. Arhiv

Avaz Sport

9.9.2020

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić razočaran je rezultatom koji je njegov tim ostvario protiv Portugala i Francuske na startu Lige nacija.  Francuska je sinoć u Parizu, u derbi meču grupe 3 Lige nacija - grupa A, savladala Hrvatsku sa 4:2.


- Čestitam Francuskoj na pobjedi, ali razočaran sam rezultatom, nismo zaslužili da ovako izgubimo, pogotovo nakon prvog poluvremena, kada smo odigrali sjajne 43 minute, rekao je Dalić i dodao: 


-  Držali smo kontrolu, imali igru i bili smo dominantna ekipa. Onda su se dogodile dvije minute u kojima smo sve izgubili. Tada nismo bili odgovorni, pomislili smo da smo mi prvaci svijeta i da je gotovo. Suparnik poput Francuske to kažnjava.

Selektor svjetskog viceprvaka rekao je da su njegovi izabranici pokazali bolju igru nego protiv Portugala.

- Bili smo agresivniji i kompaktniji, više smo trčali, ali frustrira olako primanje pogodaka. Međutim, ne smijemo da padnemo, znamo što je naš cilj - Evropsko prvenstvo. U Ligi nacija želimo da ostanemo u elitnom rangu i sada nas čekaju dvije domaće utakmice, kada ćemo sigurno biti bolji, zaključio je selektor reprezentacije Hrvatske, koju 11. oktobra očekuje duel sa Švedskom, a tri dana kasnije revanš sa Francuskom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.