EVROPSKA LIGA

Kladionice ne vjeruju Borcu

Mogu li Banjalučani do historijskog podviga?. FK Borac

Piše: Avaz Sport

17.9.2020

Banjalučki Borac večeras od 20 sati na svom Gradskom stadionu igraju jednu od najvažnijih utakmica u svojoj historiji.  Poslije ukupno 14 evropskih mečeva odigranih u historiji kluba iz Platonove ulice, Banjalučani su se ove sezone ponovo vratili na fudbalsku mapu Evrope poslije osam godina.


Najprije je 27. avgusta eliminisana Sutjeska iz Nikšića (1:0) golom kapitena Stojana Vranješa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što je poslije skoro pola vijeka (45 godina) omogućilo da Borac pređe prvu prepreku na internacionalnoj sceni.

Večeras, tačno 45 godina od debija na evropskoj sceni - protiv Rimelanža iz Luksemburga u Kupu pobjednika kupova, u kojem su "borčevci" slavili sa ubjedljivih 9:0, Borac ponovo igra meč u Evropi. U goste banjalučkom timu dolazi portugalski Rio Ave, petoplasirani tim šampionata iz zemlje još uvijek aktuelnih evropskih prvaka s obzirom da ovog ljeta EURO 2020 nije odigrano zbog pandemije koronavirusa. 

"Nevidljivi neprijatelj" je spriječio navijače da večeras dupke ispune Gradski stadion, a sudeći prema raspoloženju na ulicama i kafanama u Banjaluci, nema nikakve sumnje da na tribinima ne bi mogla nigdje ni igla da padne, prenosi Mondo.


Prema kladionici Mozzart, kvota za pobjedu Borca je 6.00, a Portugalaca 1.60. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.