ENGLESKA

FA optužio Slavena Bilića za nedolično ponašanje

Prijeti mu novčana kazna i do dvije utakmice suspenzije

Slaven Bilić. AGENCIJE

Avaz.ba / Fena

23.9.2020

Trener Vest Bromvič Albiona Slaven Bilić optužen je za nedolično ponašanje za vrijeme subotnje utakmice engleskog nogometnog prvenstva, u kojoj je njegova momčad poražena od Evertona sa 5:2, objavio je u utorak Engleski nogometni savez (FA).

- Navedeno je da se jezik i/ili ponašanje menadžera Vest Bromvič Albiona na terenu, u poluvremenu utakmice Premijer lige protiv Evertona 19.9.2020., može okvalificirati kao nedolično - stoji u priopćenju glasnogovornika FA-a objavljenom na Twitteru.

Sudac utakmice Majk Din (Mike Dean) na poluvremenu je pokazao crveni karton bivšem hrvatskom selektoru, nakon što mu je 52-godišnji Bilić prigovarao zbog isključenja braniča Kirana Gibsa (Kierana Gibbsa) koji je gurao Evertonovog veznjaka Hamesa (Jamesa Rodrigueza) i pritom ga zahvatio po licu.

Slaven Bilić se do četvrtka mora očitovati o ovoj optužbi.

Prizna li Bilić krivnju, pravilnik FA-a za takav prekršaj propisuje novčanu kaznu od 8.000 funti i jednu utakmicu suspenzije. U slučaju da Bilić ospori optužbu koja mu se stavlja na teret, a u žalbenom postpuku bude proglašen krivim, morat će platiti kaznu od 12.000 funti i dvije utakmice neće smjeti sjediti na klupi, prenosi Hina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.