SERIJA A

Roma dva puta vodila, Ronaldo spasio Juventus

Po dva gola Veretua i Ronalda

Kristijano Ronaldo postigao 450. gol u ligama petice. Juventus

Piše: Avaz Sport

27.9.2020

Roma i Juventus podijelili su bodove u derbiju 2. kola Serije A. Roma je dva puta vodila, a Juventus zahvaljujući Ronaldu oba puta stizao zaostatak.

Prvu veliku priliku imali su domaći u 11. minuti. Henrih Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan) je nakon odličnog solo prodora izašao oči u oči s Vojčehom Ščešnim (Wojciech Szczesny) i šutirao pravo u njega.

Roma je povela u 31. minuti nakon jedanaesterca. Adrijen Rabio (Adrien Rabiot) je igrao rukom, sudija pokazao na bijelu tačku Odgovornost je preuzeo Žordan Veretu (Jordan Veretout) i uz malo sreće pogodio za 1:0.

Juventus je istom mjerom vratio u 44. minuti susreta. Kristijano (Cristiano) Ronaldo je golom iz penala poravnao rezultat. Prethodno je u kaznenom prostoru lopta u ruku pogodila Lorenca Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini).

Veretu je svojim drugim golom donio novu prednost Romi u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Stativa je bila saveznik Juventusa u 56. minuti. Džeko je primio loptu u šesnaestercu, odličnom fintom izbacio Đorđa Kjelinija (Giorgio Chiellini ) i pogodio stativu.

Šest minuta kasnije Juventus je ostao s igračem manje. Rabio je nakon oštrog starta nad Mhitarijanom dobio drugi žuti karton.

Novu priliku Džeko je imao u 64. minuti kada je njegov udarac odbranio Ščešni.

Novo poravnanje rezultata stiglo je u 69. minuti. Danilo je centrirao, a Ronaldo se izuzetnim skokom visoko odrazio i pogodio glavom za 2:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.