OPROŠTAJI

Nekadašnji Džekin saigrač završio karijeru, penzija za trofejnog borca

Nakon 18 godina rekao kraj

Zabaleta i Džeko: Nosili dres Mančester sitija. Twitter

N. D.

16.10.2020

Argentinski fudbaler Pablo Zabaleta odlučio je nakon 18 godina završiti igračku karijeru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zabaleta je u Evropu stigao 2008. godine, kada je iz San Lorenza prešao u Espanjol u kojem je proveo tri sezone. Zatim odlazi u Mančester siti (igrao sa Edinom Džekom) čiji je dres nosio devet sezona te osvojio dvije titule šampiona Engleske, dva FA kupa te po jednom Liga kup i Superkup. Posljednje tri sezone karijere proveo je u londonskom West Hamu. U dresu “čekićara“ je postao prvi Argentinac u historiji koji je odigrao više od 300 utakmica u Premijer ligi Engleske. 

- Poslije 18 godina profesionalnog fudbala donio sam odluku da završim karijeru. Bile su to godine koje su mi ponudile šansu da uživam u jedinstvenim i nezaboravnim momentima. Zauvijek ću biti zahvalan ljudima koji su dijelili sa mnom to putovanje. Klubovima, saigračima, trenerima i naravno mojoj porodici i prijateljima. Sa mnogo emocija ostavljam iza sebe jedno od mojih najboljih poglavlja života, napisao je Zabaleta na društvenim mrežama.

U dresu nacionalnog tima Argentine 35-godišnji Zabaleta nastupio je 58 puta, a poznat je po beskompromisnoj borbi na travnjaku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.