MINHEN

Legendarni njemački golgeter bori se za život s opakom bolešću

Zahvaljujući njegovim ciljevima Bajern Minhen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra, rekao je Bekembauer

"Bombarder" je bio najbolji nogometaš Evrope 1970. godine. Agencije

G. Š./SN

2.11.2020

Legendarni njemački golgeter Gerd Miler (Muller) pati od demencije i njegovo stanje je trenutno vrlo teško, tvrdi njegova supruga Uši (Uschi).

- Gotovo je 24 sata u krevetu, ima samo rijetke trenutke budnosti i polako klizi u zagrobni život dok spava, kazala je Mielerova supruga u dirljivom svjedočenju koje je objavio "Bild".

Gerd Miler je zadnjih pet godina ​​u specijaliziranoj ustanovi pokraj Minhena u kojoj sada živi i u kojoj će u utorak proslaviti 75. rođendan.


Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bajernu evropski naslov.

- Zahvaljujući njegovim ciljevima Bajern Minhen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u histooriji Bajerna iz Minhena. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mileru za 100 godina - rekao je njegov bivši saigrač i prijatelj Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer).

"Bombarder" je bio najbolji nogometaš Evrope 1970. godine, postigao je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku, prenose SN. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.