HRVATSKA

Mostarac preuzeo Hajduk

Može li Hajduk konačno izaći iz krize?. Arhiv

Piše: G. Š.

4.11.2020

Novi trener splitskog Hajduka je  voditelj klupske Akademije “Luka Kaliterna" - Mostarac Boro Primorac. Naime, Splićani su danas nakon smjene Ivana Kepčije s mjesta sportskog direktora smijenili i šefa stručnog štaba Harija Vukasa. 

Stručni štab Bore Primorca čine još njegov prvi pomoćnik Toni Golem, trener golmana ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić i Šime Veršić. Debi na klupi Bijelih Primorac će imat će u subotu (17.05 sati) kada na Poljudu gostuje Osijek.

Primorac je rođen u Mostaru 5. decembra 1964. godine. Legendarni je igrač Veleža i Hajduka te trener koji je veći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu, gdje je bio prvi pomoćnik Arsena Vengera (Wenger). Ukupno 21 godinu... Kao glavni trener vodio je francuske Kan i Valensijans, reprezentaciju Gvineje Bisau, a kao pomoćni Vengeru radio je još u japanskoj Nagoja Grampusu. 


U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Hajduk, Lile i Kan. Strijelac je prvog službenog pogotka za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za Bijele nastupio u 283 utakmice i pri tom postigao 53 pogotka...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.