OLIMPIK

Perišić najavio derbi začelja protiv Krupe: Pobjeda imperativ

Mislim da sam se snašao dobro, trebalo mi je par treninga da upoznam momke, mada neke znam i od ranije

Perišić: Imali smo nekih problema prije utakmice, ali smo odigrali muški. Olimpik

Piše: G. Š.

6.11.2020

Fudbaleri Olimpika sutra (13 sati) na sarajevskoj Otoci dočekuju Krupu, u 14. kola m:tel Premijer lige BiH.


Došao sam relativno kasno, jer je sezona već bila odmakla, rekao je  veznjak Olimpika Marko Perišić, te dodaje:


- Mislim da sam se snašao dobro, trebalo mi je par treninga da upoznam momke, mada neke znam i od ranije. Neki su igrali sa mnom, neke znam iz lige i nije mi stvarno puno trebalo da se uklopim u ekipu. Želim da se zahvalim ljudima u klubu i saigračima što su me tako primili. 


U prošlom kolu Olimpik je doživio nes(p)retan poraz na Pecari, gdje je primio odlučujući gol u posljednjim minutama utakmice.

- Imali smo nekih problema prije utakmice, ali smo odigrali muški. Moram reći da nismo imali sreće u nekim situacijama, primili smo naivan pogodak u 88. minuti... Sada je to iza nas, i mi se okrećemo sljedećoj utakmici. Ako ponovimo pristup sa posljednje dvije utakmice sa Zrinjskim i Širokim Brijegom, mislim da neće biti problema i da možemo osvojiti sva tri boda protiv Krupe.

Sutra je pobjeda sarajevskim "Vukovima" imperativ.

- Mi smo domaćini i tako ćemo se i postaviti na terenu. Rekao sam da, ako ponovimo pristup sa utakmice protiv Zrinjskog kojeg smo na Otoci savladali sa 3:0, mislim da će rezultat doći. Bit će sigurno teška utakmica, tu smo u bod mi i Krupa, ali mi želimo pobjedom njih “preskočiti” i ostaviti ih na začelju tabele. Nadamo se da će nam i ostali rezultati ići na ruku i da ćemo dodatno smanjiti zaostatak za ostalim ekipama, zaključio je Perišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.