ITALIJA

Prandeli u stručnom štabu Fiorentine želi Batistutu

Želja mu vratiti klupsku legendu

Ćezare Prandeli. AGENCIJE

A. V.

11.11.2020

Talijanski nogometni stručnjak Ćezare Prandeli (Cesare Prandelli), koji je prije dva dana ponovno sjeo na trenersku klupuFiorentine, najavio je da mu je želja u Firencu vratiti klupsku legendu, argentinskog golgetera Gabriela Batistutu.

- Razgovarat ću s Batistutom da nam se pridruži u stručnom štabu, to je plan za budućnost. Njegov povratak bio bi nova vrijednost za klub. Imati priliku trenirati s takvim golgeterom bilo bi vrlo stimulativno za naše igrače - kazao je Prandeli za talijanske medije, prenosi Hina.

Batistuta je devet sezona igrao za Fiorentinu (1991/2000), a u 331 utakmici zabio je čak 203 pogotka. U dresu argentinske reprezentacije skupio je 77 nastupa i postigao je 54 gola.

Prandeli je uspješno vodio Fiorentinu od 2005. do 2010. godine, a u sezoni 2009-10. u Ligi prvaka stigli su do osmine finala, gdje su nesretno eliminirani od Bajerna. Sa reprezentacijom Italije bio je viceprvak Evrope 2012. godine, a posljednji trenerski posao imao je u Đenovi u sezoni 2018/2019.

Prandeli priznaje da je trenersko mjesto u Fiorentini za njega više od posla, jer je i navijač "viola".

- Novi vlasnici kluba žele da budemo konkurentni u domaćem prvenstvu, ali i u Evropi. Prilikom povratka nisam postavljao nikakve uvjete jer moja ljubav prema Fiorentini je vrlo duboka. Znam da ću imati podršku klupskog vodstva i rekao sam im da imamo "dobar motor", a moj je posao da on proradi na pravi način - rekao je Prandeli. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.