LIGA NACIJA

FA traži od britanske vlade dopuštenje da islandski fudbaleri uđu u zemlju

Ograničenja u putovanjima povezana su s ograničenjima koja su na snazi zbog širenja koronavirusa s kuna na ljude u Danskoj

Vembli. AGENCIJE

A. V.

12.11.2020

Engleski fudbalski savez (FA) traži od britanske vlade da dopusti ulazak u zemlju islandskim nogometašima koji sljedeće sedmice trebaju igrati protiv "Gordog albiona" u Ligi nacija na stadionu Vembli.

Odigravanje utakmice Engleska - Island, koja je na rasporedu sljedeću srijedu, dovedeno je u pitanje zbog zabrane britanske vlade da zabrani putovanja na ne-engeske državljane koji dolaze iz Danske gdje islandska fudbalska reprezentacija igra tri dana prije toga.

Ograničenja u putovanjima povezana su s ograničenjima koja su na snazi zbog širenja koronavirusa s kuna na ljude u Danskoj.

- Tražili smo od britanske vlade da razmotri da engelskoj reprezetaciji dopusti da odigra svoju zadnju utakmicu u Ligi nacija na Vembli stadionu davanjem izuzeća iz ograničenja putovanja islandskoj reprezentaciji - navodi se na stranicama FA, prenosi Hina.

- U Danskoj će islandski fudbaleri biti pod strogim UEFA-inim protokolima u sportskom balonu i bit će testirani na koronavirus prije puta u Englesku. Dogovorili smo se s Islanđanima da će u Englesku doći privatnim čarter letom na privatni terminal i imat će pristup samo hotelu i stadionu.

Britanski su mediji pisali o tome da su Albanija i Njemačka razmatrane kao mogući kandidati za odigravanje utakmice, no FA ističe kako je u najboljem interesu Engleske da igra na Vembliju, a ne u stranoj zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.