NOGOMET

"Zmajevi" između trećeg i četvrtog šešira: BiH sada zavisi i od rezultata Finske i Grčke

Plasmanom u treću jakosnu grupu naš tim izbjegao bi Republiku Irsku, Rumuniju, Norvešku, Mađarsku, Škotsku, Sjevernu Irsku i Island.. NSBiH

Piše: G. Š.

13.11.2020

Naš državni tim je porazom od Irana dodatno otežala situaciju i mogućnost da se nađe makar u trećoj jakosnoj grupi žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Ako ne osvojimo bod(ove) protiv Nizozemske (nedjelja, 18 sati - Amsterdam) i Italije (18. novembar, 20.45 sati - Grbavica), reprezentacija BiH će zavisiti od rezultata Finske i Grčke. 


I Finci i Grci moraju slaviti u naredna po dva meča, kako bi se "Zmajevi, uz oba poraza, ispali u četvrti šešir.  Finska, podsjetimo, gostuje Bugarskoj i Velsu, dok Grčka gostuje Moldaviji i dočekuje Sloveniju. 


Plasmanom u treću jakosnu grupu naš tim izbjegao bi Republiku Irsku, Rumuniju, Norvešku, Mađarsku, Škotsku, Sjevernu Irsku i Island. 


Žrijeb kvalifikacije za Mundijal 2022 održat će 7. decembra ove godine u švicarskom Cirihu s početkom u 18 sati, a kvalifikacije će krenuti u martu 2021. godine. Ukupno 55 članica UEFA će se kroz kvalifikacije boriti za jednu od ukupno 13 karti za učešće na mundijalu u Kataru.


Nacionalni timovi će biti razvrstani u ukupno deset grupa i to u pet sa po šest reprezentacija i pet sa po pet timova.  Format takmičenja unutar grupa će biti onaj ustaljeni način igranja po dvije utakmice i to jedne u gostima i jedne na domaćem terenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.