INTERVJU

Anel Hadžić za "Avaz": Sarajevo je moj klub, ali nismo se našli finansijski

Nekadašnji reprezentativac BiH još čeka na novi angažman

Hadžić: Od aprila slobodan igrač. ARHIV

Piše: A. Vatreš

14.11.2020

Anel Hadžić je od aprila ove godine bez kluba, nakon što se rastao s Fehervarom u kojem je proveo četiri uspješne godine. Nekadašnji reprezentativac BiH se sa svojom suprugom vratio u Austriju. 

Malo respekta

- To je već bilo riješeno na zimu. Došao je novi trener, a klupska uprava je odlučila da ne žele da ostanem iz razloga koji ni dan-danas ne znam. Sve se desilo preko noći. Nisam htio da na svoju štetu raskinem ugovor tako da sam trenirao u drugoj ekipi dva mjeseca. Nisam očekivao tako malo respekta nakon četiri godine, osvojene titule, kupa, ulaska u plej-of Lige šampiona i igranje Evropske lige. Bio sam baš razočaran, ali život ide dalje – govori na početku razgovora za „Avaz“ Hadžić.

On je još uvijek u potrazi za novim angažmanom, a tvrdi kako mu je korona uveliko pokvarila planove.

- Kako je ova korona krenula, sve je stalo, pa tako i u fudbalu. Ekonomski je naštetila klubovima, koji su uglavnom popunjavali rupe ako je neko otišao ili se povrijedio. Nije bilo baš ništa konkretno. Naravno da želim da igram još, imam još toliko krvi u sebi i toliko da dam, fudbal je moj život i ne želim se odreći toga tako lako – poručuje 31-godišnji veznjak.

Povezivali su ga s dolaskom u redove aktuelnog bh. šampiona Sarajeva. Tvrdi kako su postojali kontakti i da je sve to bilo vrlo ozbiljno, ali da iz jednog razloga nije došlo do dogovora.

Ozbiljni pregovori

- Bili smo u ozbiljnim pregovorima i bio sam spreman da dođem kao što sam uvijek za Sarajevo, jer to je moj klub, ali nismo se našli sa finansijske strane. Nikad se ne zna. Možda se nekad i nađemo u budućnosti – otkriva Hadžić.

Hadžić je za reprezentaciju BiH debitirao u martu 2014. godine u prijateljskoj utakmici protiv Egipta, a kako kaže to je za njega bilo ostvarenje sna.

Bogatiji život

U oktobru ove godine Anel je po prvi put postao otac. Sa svojom izabranicom Almom dobio je sina kojem je dao ime Rajan (Rayan).

- Moj život se nije promijenio nego je postao bogatiji s rođenjem sina. Toliko sam ponosan i sretan da to ne mogu opisati. Pokušavam da mu budem što bolji otac, da mu ništa ne fali – kazao je Hadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.