PREMIJER LIGA BIH

Nestorović pred duel s Krupom: Optimista sam, cijenim ove momke - oni imaju kvalitet

Krupa je dobra ekipa, odlična ekipa i nije realno mjesto na kojem su sada, ali eto i njima su se neke negativne stvari desile tako da su i oni u borbi za opstanak

Nestorović: Došao sam da pomognem klubu, ovo je moj treći dolazak u Radnik. Arhiva

Piše: G. Š.

29.11.2020

Danas će se utakmicom Radnik - Krupa, koja je na programu od 15 sati, završiti 16. kolo m:tel Premijer lige BiH. Obje ekipe će očajnički pokušati doći do tri boda koja su im potrebna u borbi za opstanak. Ovaj meč će ujedno biti i povratnički debi na klupi Radnika za Darka Nestorovića.


- Optimista sam, cijenim ove momke - oni imaju kvalitet, rekao je Nestorović i dodao:


- Igrali su Evropu, ali jednostavno desilo se to što se desilo, pad u formi i neke druge stvari koje su se dešavale i jednostavno dođe klub i ekipa u situaciju da se bori za opstanak. Ja sam došao da pomognem klubu, ovo je moj treći dolazak u Radnik i nadam se da ćemo to odraditi kvalitetno.


Semberci u svojim redovima nemaju suspendovanih igrača, ali su Ermin Huseinbašić i Ivan Šubert roviti pa je njihov nastup u ovom susretu upitan.


- Nemamo suspendovanih igrača, ali imamo povrijeđenih, tu je Huseinbašić, koji još osjeća bol u primicaću, a Ivan Šubert se povrijedio u posljednjoj utakmici u Širokom Brijegu. Iskreno se nadam da će obojica biti spremni za utakmicu protiv Krupe - kaže Nestorović.


Nestorović smatra da je Krupa dobra ekipa, te da nije realno da su na pretposljednjoj poziciji na tabeli.


- Krupa je dobra ekipa, odlična ekipa i nije realno mjesto na kojem su sada, ali eto i njima su se neke negativne stvari desile tako da su i oni u borbi za opstanak. Naravno, cijenom i poštujemo protivnika ali sigurno da ćemo mi ići da ostvarimo jedan pozitivan rezultat i da se svi zajedno radujemo, pa neka pobjedi fudbal - rekao je na kraju šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.


Radnik i Krupa odigrali su 14 zvaničnih utakmica, dvanaest puta utakmice su okončane remijem, a u dva susreta Radnik je bio uspješniji.

Utakmicu u Bijeljini sudit će Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.