ITALIJA

Himenes se dobro oporavlja nakon operacije

Ostat će u bolnici nekoliko dana na promatranjima, dok ne počinje s procesom oporavka.

Sudar glavama je bio žestok. AFP

G. Š./SK

30.11.2020

Meksički napadač Raul Himenes (Jimenez) dobro se oporavlja nakon operacije koja je sinoć izvedena u bolnici u Londonu, sapćili su danas iz engleskog nogometnog prvoligaša Volverhemptona. 


- Ostat će u bolnici nekoliko dana na promatranjima, dok ne počinje s procesom oporavka.


Iz kluba su se zahvalili medicinskom osoblju Arsenala, radnicima hitne pomoći, bolničkom osoblju i hirurzima na brzoj reakciji i velikoj pomoći.


Himenez je zadobio frakturu lobanje nakon što se u petoj minuti dvoboja protiv Arsenala sudario glavama s domaćim braničem Davidom Luisom (Luiz). Obojica su ostali nepomično ležati na terenu.

Igrači koji su se našli u blizini panično su počeli tražiti liječničku pomoć. Nakon desetominutnog pružanja pomoći 29-godišnjeg Jimeneza su s maskom za kisik na licu odvezli s travnjaka i otpremili u obližnju bolnicu.


- Panika, panika i panika. To je bila naša reakcija na to što se dogodilo, izjavio je na konferenciji za medije trener Volverhemptona Nuno Espirito Santo koji je dodao da je nakon ove utakmice posebno ponosan na igrače "koji su pokazali srčanost, volju i vjeru".

Luis je odlukom medicinskog osoblja dopušteno da nastavi igrati s povezom na glavi, što je pokrenulo lavinu kritika. Brazilac je u poluvremenu zamijenjen.

Humanitarno udruženje "Headway" koja je posvećena pomoći ljudima s povredama mozga, u ponedjeljak je izdala saopćenje izražavajući "ljutnju i razočaranje stalnim promašajima nogometa u kojem se igrače ne štiti od potresa mozga", a ponovno su istaknuli da je potrebno uvesti privremene zamjene za igrače s povredam glave, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.