PREMIJER LIGA BIH

Žižović: Osim izvlači maksimum iz ekipe, lukavi su i iskusni

Nezahvalno je sad praviti analize, treba sačekati da se odigraju još ove tri utakmice...

Ko će se danas radovati Pod Bijelim brijegom?. Arhiva

Piše: G. Š.

2.12.2020

Zrinjski danas (15 sati) protiv Željezničara Pod Bijelim brijegom igra derbi 17. kola m:tel Premijer lige BiH.

- Još su tri kola do kraja ovog dijela sezone... Pokušat ćemo skupiti što više bodove i približiti se vodećem dvojcu, rekao je trener  "Plemića" Mladen Žižović te dodao: 


- Probat ćemo u zimskoj pauzi donijeti kvalitetne odluke za klub. Nezahvalno je sad praviti analize, treba sačekati da se odigraju još ove tri utakmice... Nakon toga možemo dati osvrt na proteklu godinu koliko sam ja tu sa svojim stručnim štabom.

Dueli sa Željezničarom su, kako ističe, tradicionalno derbi i uvijek pun neizvjesnosti i naboja. 


- Željo poslije dobre partije u Kaknju pun optimizma dolazi u Mostar. Mi imamo svoju računicu i prema tome ćemo se i postaviti. Pokušat ćemo doći do pobjede koja nam je mnogo potrebna da im se približimo bod. U prethodnih pet utakmica smo osvojili 13 bodova i možemo reći da smo u malo boljoj formi nego Željo, ali očekuje nas protivnik koji nas je nadigrao u prošloj utakmici. Probat ćemo im se revanširati za taj poraz na Grbavici. Ova utakmica je jedna od najvažnijih za nas kao klub generalno, bez obzira na sve ove ranije utakmice, ocjenjuje Žižović. 


Željezničar ima igrače koji u svakom trenutku mogu dati gol.

 

- To je ekipa predvođena "starim", ne po godinama nego po iskustvu, trenerom, koji ima puno kvaliteta i sigurno izvlači maksimum iz te ekipe. Imaju igrače koji su dugi niz godina u klubu i sigurno znaju šta trener od njih traži. Moramo obratiti pažnju na njihove igrače naprijed koji u svakom trenutku mogu dati gol. Lukavi su i iskusni. Pokušat ćemo jednom agresivnom i kvalitetnom igrom doći do posjeda, šansi i tako postići gol. Mislim da ćemo biti dominantni što se tiče posjeda. Željo nam je ne tako davno bježao devet bodova, a sada im možemo prići samo na bod, zaključio je trener Zrinjskog koji danas neće moći računati na iskusnog stopera Barbarića, a Filipović će sigurno biti u konkurenciji za meč. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.