ITALIJA

Ibrahimović: Ovakve stvari me drže u životu

U nevjerovatnoj smo formi, ali još nisam ništa osvojio

Ibrahimović: Upitan nastup protiv Parme. Arhiva

G. Š.

12.12.2020

Iskusni napadač Milana Zlatan Ibrahimović rekao je da će igrati do kada god bude mogao, te da će nastaviti da trese protivničke mreže kao što je to činio i do sada.  Popularni Ibra se povrijedio protiv Napolija i poslije nekoliko mečeva van stroja zbog povrede mišića neizvijestan je njegov nastup i protiv Parme (nedjelja - 20.45 sati). 


U nevjerovatnoj smo formi, ali još nisam ništa osvojio. Kada sam prvi put dolazio u Milan, to je bio klub koji se borio za Skudeto, a kada sam se vratio želeo sam da ga postavim tamo gdje pripada, na vrh - rekao je Ibrahimović za "BBC-i".


Istakao je da je to bio veliki izazov, ali i nešto u čemu uživa.


- Ovakve stvari me drže u životu. Ako mogu da budem uspješan i kada radim ono što mislim da mogu reakcija je fantastična. Nevjerovatan je osećaj, mnogo veći nego doći u klub koji je već na vrhu. Veoma sam motivisan - rekao je Ibrahimović.


Dodao je da je ima dosta iskustva i da će nastaviti da "grize" pošto nije isti igrač kao od prije pet ili 10 godina.


- Bit ću iskren kada kažem da ne trčim kao što sam to ranije radio, da sada na pametniji način koristim energiju. Razlog zašto sam rekao da je Serija A najteža liga za napadače je jer svi imaju filozofiju da je bolje ne primiti, nego dati gol - naglašava Ibra.


Na kraju je podsjetio da nekada igrao sa Paolom Maldinijem, a da sada dijeli svlačionicu sa sinom legendarnog kapitena Danijelom (Daniel).


- Možda budem igrao i sa Danijelovim sinom. To će biti pravo čudo - nasmejao je sve Ibrahimović dodajući da je koronavirus mnogo veći izazov sa mentalne, nego fizičke strane.


- Igrat ću sve dok više ne budem mogao raditi ono što sad radim. Samo trebam biti fizički spreman i ostalo će samo doći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.