ŠPANIJA

Simeone: Divim se Realu i Zidanu

Real se nadmeće na najvišem nivou godinama i zato moraš da se diviš našem rivalu i njihovim igračima

Simeone: Ono što prenosi na ekipu je sigurnost i samopouzdanje. Arhiva

G. Š./SK

12.12.2020

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone (Diego) je pred gradski derbi sa Realom pričao pohvalno o velikom rivalu, ali i o Zinedinu Zidanu (Zinedine Zidane) za koga kaže da mu se divi. Meč Atletika i Reala na stadionu "Alfredo Di Stefano" se igra večeras od 21 sat uz direktan prenos na SK HD.

Atletiko trenutno ima veliku prednost u odnosu na Real i Barcelonu, glavne konkurente u borbi za titulu. „Jorgandžije“ su prve sa 26 bodova, dok je Real na 20, sa utakmicom više. Ipak Simeone i pored aktuelnog stanja na tabeli poštuje protivnika i veoma je lijepe riječi imao za "Kraljevski klub".

- Real se nadmeće na najvišem nivou godinama i zato moraš da se diviš našem rivalu i njihovim igračima. I pored toga što su stariji, neki imaju i 35 godina, i dalje se takmiče kao da su mladići u glavama. Divim im se iako su nam historijski rivali. U subotu ćemo nastaviti našim putem. Probat ćemo da dovedemo utakmicu u situaciju u kojoj možemo da ih kaznimo. Siguran sam da će biti dobra utakmica - kazao je Simeone.

Popularni Čolo Simeone je hvalio i svog kolegu Zidana.

- Ono što prenosi na ekipu je sigurnost i samopouzdanje. Bio je pobjednik i kao igrač i pobjednik je kao trener. Ne mogu mnogi da kažu to, ali on je ostvario mnogo time što je skroman i poštuje sve druge trenere koji su igrali protiv njega. To je nešto čemu treba da se divimo, konstatuje trener „Jorgandžija“.

Jedan od glavnih aduta Atletika je Lusi Suares koji je nedavno imao koronavirus. Kada se oporavio Urugvajac je odigrao dvije nepotpune utakmice na kojima nije dao gol.

- Luis je veoma važan igrač za nas. Ima gol u venama i u subotu je veoma važan meč za njega i tim. Nadamo se da ćemo dobiti najbolju verziju Lusa u minutima koje će igrati, zaključio je Simeone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.