ŠPANIJA

Zidan nakon trijumfa u gradskom derbiju: Stvari koji te zabole također te mogu i ojačati

Kritike su dio nogometa, ali igrači su opet pokazali karakter

Zidan: Iskoristili smo Modrića i Krosa kako bi pronašli izlaz. Arhiva

G. Š.

13.12.2020

Trener Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) nije skrivao oduševljenje nakon pobjede od 2:0 protiv Atletika u velikom gradskom derbiju 13. kola španskg prvenstva.


Iskoristili smo Modrića i Krosa kako bi pronašli izlaz, to je istina. Onda smo igrali s jedne na drugu stranu i dijagonalama otvarali i pronalazili prostor, izjavio je Zidan te dodao:


- Kros, Modrić, Benzema, svi su oni je***o dobri! Oni su fenomenalni. Oni pokazuju jako visoku, šampionsku razinu. Svi zapravo. Govorim o Krosu, Modriću, Karimu, ali i Lukasu Vaskezu, Karvahalu i našem kapetanu (Ramos - op.a.), svima.  Osvojili smo tri boda, ali moramo ovako nastaviti u ligi. Drago mi je da smo odigrali ovakvu utakmicu protiv jako dobre ekipe koja nije izgubila 26 uzastopnih utakmica. Dobro smo ih pritiskali i nismo im dali da se opuste na lopti cijelu utakmicu. Na kraju su imali samo jednu priliku i to preko Saula. Moramo biti sretni.


Real sada za liderom Atletikom zaostaje šest bodova. Upitan je Zidan i jesu li kritike utjecaje na njega i ekipu?

- Ne znam, najvažnije je vjerovati, a mi uvijek imamo vjeru u sebe. Bilo je teških trenutaka, ali znamo da zajedno možemo do rezultata i to smo pokazali. Real zna kako se igra. Stvari koji te zabole također te mogu i ojačati. Kritike su dio nogometa, ali igrači su opet pokazali karakter, zaključio je Zidane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.