ENGLESKA

Bilić pred otkazom u Vest Bromviču

Čelnici kluba danas odlučuju o njegovoj sudbini

Slaven Bilić. AFP

A. V.

16.12.2020

Iako je Vest Bromvič Albion odigrao 1:1 na gostovanju kod Mančester sitija i osvojio veliki bod, Slaven Bilić bi mogao postati prvi premijerligaški trener koji će dobiti otkaz u novoj sezoni, javljaju u srijedu britanski mediji.

Čelnici kluba koji se sa sedam bodova nalazi na predzadnjem mjestu engleskog nogometnog prvenstva, u srijedu bi trebali donijeti odluku o Bilićevom odlasku ili ostanku na klupi.

- Vrlo sam miran. Volim svoj posao, uživam u njemu i vrlo naporno radim za sebe, moju ekipu i za klub. Sve ostalo je izvan moje kontrole. Radim najbolje što mogu. Ne zamaram se onime što se događa iza scene - nije me briga - poručio je Bilić nakon što je VBA prekinuo niz od 14 uzastopnih poraza na gostovanjima kod Mančester sitija- prenosi Hina.

Pojedini mediji navode da su klupski vlasnici skloni smijeniti bivšeg selektora hrvatske nogometne reprezentacije koji je nešto više od godinu dana na klupi VBA s kojim je u prošloj sezoni izborio povratak u Premijer ligu.

Jedan od argumenata za Bilićevu smjenu je i njegov sadašnji ugovor koji ističe za pola godine, a do sada nije bilo pregovora o novom angažmanu.

Pojedini mediji kao glavnog kandidata za Bilićevog nasljednika navode iskusnog Sema Alardajsa (Sam Allardyce) koji je u više navrata tokom karijere spašavao klubove od ispadanja iz Premijer lige. Osim Alardajsa, kao kandidati za novog menadžera spomenuti su Najdžel Pirson (Nigel Pearson), Mark Hjuz (Mark Hughes) i Edi Hou (Eddie Howe).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.