ITALIJA

Đenova smijenila Marana, opet stiže Baljardini

Nakon poraza od Beneventa

Rolando Maran. AGENCIJE

A. V.

21.12.2020

Vodstvo italijanskog nogometnog prvoligaša Đenove smijenilo je trenera Rolanda Marana, nakon što je predzadnja momčad Serije A u nedjelju poražena (0:2) na gostovanju kod Beneventa i tako produžila niz bez pobjede na 12 utakmica.

Maran je ovo ljeto stigao na klupu Đenove umjesto Davidea Nikole (Nicola) i potpisao dvogodišnji ugovor, ali je izdržao manje od pet mjeseci, iako je u nastavku prošle sezone pomogao ekipi da se makne sa zadnjeg mjesta i zadrži prvoligaški status, prenosi Hina.

Đenova je u novu sezonu krenula pobjedom nad Krotoneom, koji drži zadnje mjesto, a onda je u sljedećih 12 utakmica ekipa doživjela osam poraza te četiri puta odigrala neodlučeno. Taj niz neuspjeha natjerao je vodstvo kluba na novu trenersku promjenu.

Prema pisanju italijanskih medija izgledno je da će 57-godišnjeg Marana naslijediti 56-godišnji Davide Baljardini (Ballardini), koji je već u tri navrata vodio Đenovu, a posljednji put od novembra 2017. do oktobra 2018., što mu je bio i zadnji trenerski angažman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.