MADRID

Oblak: Ponekad se čini da Mesi samo pošalje loptu u gol, a da je čak nije ni šutnuo

Mnogo golova je postigao protiv mene. Previše. Ali, on je veliki igrač, nevjerovatan, najbolji

Oblak: Mesi me uvijek gleda u noge. Arhiva

G. Š./Sky Sports

23.12.2020

Golman Atletiko Madrida Jan Oblak u razgovoru za "Sky Sports" komentarisao je dostignuće Lionela Mesija (Messi), koji je sinoć golom protiv Viljareala nadmašio i legendarnog Pelea. Naime, postigao je 644. gol u jednom klubu... 


Veliki igrač

- Mnogo golova je postigao protiv mene. Previše. Ali, on je veliki igrač, nevjerovatan, najbolji, rekao je Oblak i dodao:

- Mnogo puta se desilo da postigne gol, a vama nije jasno sa kakvom lakoćom to čini. Niste bili ni blizu da odbranite. Ponekad se čini kako samo pošalje loptu u gol, a da je čak nije ni šutnuo

Argentinac je rušio snove Atletiku čak tri puta u samom finišu utakmice, a protiv Oblaka je postigao ukupno 10 golova.

- Čudno je to. Ponekad misliš kako kontrolišeš meč, držiš ga pod kontrolom, ali u sekundi on sve preokrene, postigne gol i Barcelona pobijedi. Nekada ga i ne vidiš na terenu, pa pomisliš da ne vreba od njega nikakva opasnost. I onda postigne gol, rekao je Oblak te dodao da Mesi na terenu apsolutno sve vidi.

- Mesi me uvijek gleda u noge. Ako napravim jedan korak, on će vidjeti i šutirat će na drugu stranu. Zato je najbolji. I zato je teško igrati protiv njega. On to ne pokazuje, ali sve vidi. Uvijek te posmatra. Njegove oči su na lopti, ali vidi u svakom trenutku šta radiš. Mislim da vidi baš sve na terenu.


Taktika ne postoji

Taktika golmana protiv zvijezde Barce, kako je istakao, ne postoji.

- Mi golmani sve vrijeme vičemo, sugerišemo defanzivcima da im pomognemo, ali je teško kada je Mesi na drugoj strani. Igrači odbrane daju sve od sebe da ga zaustave, ali je to taktički jako teško, jer nikada ne znaš šta će da uradi. Ako padneš, "bocnuće" je preko tebe. Ako stojiš, šutirat će kroz noge. Ako kreneš desno, gađat će lijevo, ako odeš lijevo, probat će desno. A, kod jedan na jedan situacija najvažnije je da čekaš do posljednje sekunde. Ne smiješ ništa prebrzo da uradiš, već da čekaš i gledaš loptu. I moraš da imaš sreće, rekao Oblak.

Oblak Barceloninoj legendi želi i dalje da nastavi da reda uspjehe.

- Siguran sam da će postići mnogo više golova od ovih 644, iako je i to ogroman broj. To je fenomenalno dostignuće. On je najbolji i samo na takav način mogu da govorim o njemu. Mogu da mu čestitam na svemu i poželim sve najbolje i da postigne još mnogo pogodaka. Samo ne protiv mene, zaključio je Oblak.

Mesi. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.