NJEMAČKA

Komentator suspendovan zbog zgodne supruge poznatog golmana

Možemo potvrditi da Jerg Dahlman večeras neće biti na dužnosti, piše Bild

Sofija i Loris. Društvene mreže

G. Š./Bild

27.12.2020

Njemački fudbalski komentator Jerg Dahlman (Jorg Dahlmann) suspendovan je zbog incidenta koji se dogodio prije pet dana na utakmici između Union Berlina i drugoligaša Paderborna (2:3), u okviru Kupa Njemačke.

- Možemo potvrditi da Jerg Dahlman večeras neće biti na dužnosti. Urednici "Skyja" odlučili su kako će utakmicu između Majna i Bohuma komentirati Marcel Majnert (Meinert) - piše njemački "Bild.

TV kuća je očito suspendovala komentatora kako bi ubuduće izbjegao neukusne komentare.

Razlog je njegov nepromišljen komentar o njemačkoj glumici, manekenki i TV voditeljici  Sofija Tomali (Sophiji Thomalli - 31) koja je od 2019. u braku s njemačkim golmanom Lorisom Kariusom (27), članom Union Berlina koji je na posudbu stigao iz Liverpula.

Union je ispao iz Kupa od Paderborna, a Karius je nakon 36 minuta utakmice primio tri gola.

- Sad u Berlinu samo sjedi na klupi. Ima sreću što se kod kuće može maziti sa svojom Sofijom, ali i ja bih sjedio na klupi da mogu prije spavanja zagrliti Sofijom- rekao je Dahlman netom prije završetka utakmice.

- Svako želi malo ljubavi za Božić... Jerg također. Ali ljudi - ovdje se radi o nogometu, a ne o dječjim sran*ima. Nisam uopće primijetila. Union je bio tako blizu. To me puno više živciralo - izjavila je Sofija Tomala za "Bild".

Dahlman se izvinio, ali ga je "Sky Germany" sljedećeg dana isključio iz druge utakmice Kupa Njemačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.