ENGLESKA

Koronavirus u redovima Sitija odlaže još dva derbija?

Gostovanje "Građana" na Gudisonu protiv Evertona otkazano je nekoliko sati prije početka

Veliki problemi za Gvardiolin tim. Twitter

A. M.

28.12.2020

Pandemija koronavirusa prijeti da napravi velike probleme ne samo Mančester sitiju, već i uopšte rasporedu mečeva u Premijer ligi i Liga kupu.

Gostovanje "Građana" na Gudisonu protiv Evertona, otkazano je nekoliko sati prije početka jer su četiri fudbalera kluba sa Etihada bili pozitivni na koronavirus.

Ne zna se kada će taj meč biti odigran, ali kakva je situacija, lako se može dogoditi da i dva naredna duela "Građana" budu odgođena.

Prvi je pod upitnikom susret sa Čelzijem u Premijer ligi 3. januara, a potom i polufinale Liga kupa na "Old Trafordu" sa gradskim rivalom Mančester junajtedom, tri dana kasnije.

Pretrpan raspored

Problem za Pepa Gvardiolu (Guardiola) i saradnike je što je trening centar zatvoren do daljnjeg i što igrači u tom periodu neće moći trenirati, zbog straha od širenja virusa.

Jasno je da bi moglo doći do novih odlaganja, a u inače pretrpanom rasporedu, pitanje je kada će se steći uslovi za odigravanje tih utakmica.

Jedno je sigurno, Siti neće u Liga kupu proći kao nižerazredni Lejton orijent koji je zbog pandemije korone morao predati meč Totenhemu na startu takmičenja.

Pravilo da ekipe izgube mečeve za zelenim stolom važilo je samo od prve do četvrte runde, pa je Lejton orijent morao da podići bijelu zastavicu.

Siti će tako dobiti dozvolu za odlaganje, ali da će imati problema svi, to je evidentno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.